Szökött tigris tartja rémületben Kelet-Szlovákiát

tigris
Egy, a szlovák határral szomszédos ukrán vadasparkból szökhetett meg a ragadozó ( a kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
Óvatosságra intették az ukrán határhoz közeli kelet-szlovákiai települések lakóit, miután egy Ukrajnából átszökött tigrist láttak ólálkodni a térségben a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Egy ukrajnai vadasparkból szabadult ki a nagymacska

A közvetlenül a határon fekvő Utcás (Ulic) település lakóit a hatóságok felszólították, hogy korlátozzák mozgásukat a szabadban, és azonnal jelentsék, ha látják a vadállatot. A térségbeli Polonyinák Nemzeti Park vasárnap jelentette be,

hogy fotócsapdák három kelet-szlovákiai település mellett is észlelték a tigrist,

amely egy ukrán oldalon lévő vadasparkból szökött el. A szlovák környezetvédelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy nem történt újabb tigrisészlelés.

Egy, a szlovák határral szomszédos ukrán vadasparkból szökhetett meg a ragadozó ( a kép illusztráció) Forrás: https://www.bbc.com/news/world-asia-india-49148174

A nemzeti park közleménye szerint a fiatal nagymacska a határ túloldalán fekvő Eszterág (Sztricsava) egy magántenyésztőjétől szökött meg. A tigris kiszabadulásáról az ukrán hatóságok értesítették szlovák kollégáikat még szombat este.

A szakemberek szerint az is lehetséges, hogy a tigris már visszament Ukrajnába

A tigris korábban, még kölyökként egy kelet-ukrajnai állatkert lakója volt, és az orosz invázió kezdetén került nyugatra - mondta el Miroslav Bural, a nemzeti park igazgatója a TASR szlovák hírügynökségnek.

Illusztráció Forrás: AFP/Ho

Bural szerint lehetséges, hogy a héthónapos tigris már visszament Ukrajnába. Jelezte, hogy az állat hozzá van szokva az emberek jelenlétéhez, mivel sokan fényképezkedtek vele a fogságban.

(Forrás: MTI/AP/TASR/CTK)