Drónnal filmezték a tengert, amit videóra vettek, az horrorfilmbe illik

orka, cápa
Vágólapra másolva!
Kardszárnyú delfinek végeztek nagy fehér cápákkal Dél-Afrika partjainál. A véres mészárlásról drónvideó is készült.
Vágólapra másolva!

A megfigyelések alapján a vadászat 71 percig tartott, az öt gyilkos bálnából álló csoport ez alatt az idő alatt összesen három nagy fehért ölt meg a Mossel-öböl közelében– írja a Gizmodo.

- írta Alison Towner, a dél-afrikai Gansbaaiban található Marine Dynamics Academy vezető cápakutatója, a videót közlő tanulmány vezető szerzője az Ecological Society of America közleményében.

2017 óta nyolc olyan nagy fehér cápát sodort partra a víz Dél-Afrikában, amelyeket bizonyíthatóan kardszárnyú delfinek öltek meg. Több cápának a mája és a szíve is hiányzott. Towner szerint az orkák valószínűleg azért veszik célba a nagy fehér cápák máját, mert a szervek tápanyagokban gazdagok, és a cápák testtömegének akár egyharmadát is kitehetik.

A nagy fehér cápák (Carcharadon carcharias) az óceán csúcsragadozói; akár 6 méter hosszúra is megnőhetnek, súlyuk pedig meghaladhatja a 2000 kilogrammot; több sorba rendeződött több száz hegyes foguk tökéletesen alkalmas a zsákmány széttépésére. Az orkákkal azonban ők sem mernek ujjat húzni: ha kardszárnyú delfinek jelennek meg a közelben, a fehér cápák inkább tovább állnak egy időre.