Horváth Tamás, a Yale Egyetem Orvostudományi Karának és az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) Anatómiai és Szövettani Tanszékének kutatóprofesszora is bekerült a világ legtöbbet idézett kutatói közé - közölte az ÁTE az MTI-vel szerdán.

A legjobb egy százalékba került az ÁTE kutatóprofesszora

Horváth Tamás az ÁTE Anatómiai és Szövettani Tanszékének oktatója, harmadik generációs állatorvosként Budapesten végzett 1992-ben.

PhD-fokozatot szintén Magyarországon szerzett biológiai tudományokban.

Kutatási területe a központi idegrendszer endokrin szabályozásban betöltött szerepének vizsgálata, tudományos munkásságának eredményeit a táplálkozáskutatásban is hasznosítják.

Horváth Tamás, az ÁTE kutatóprofesszoraForrás: Állatorvostudományi Egyetem

A professzor a több tudományterületet együttesen számba vevő úgynevezett cross-field kategóriában rendelkezik olyan sokat idézett publikációkkal, amelyek a hivatkozások száma alapján bekerültek a legjobb 1 százalékba.

Négy további magyar tudós is szerepel a listán

A lista elkészítésénél a 2011 és 2021 között megjelent legidézettebb, legfeljebb 30 szerzőjű közleményeket vették figyelembe. Horváth Tamás a Yale Egyetem oktatójaként szerepel a legtöbbet idézett kutatók névsorában.

Négy másik magyar kutató is bekerült a rangos listáraForrás: MTI

A listán további négy, magyar intézményekben kutató szakember található:

Ferdinandy Péter és Győrffy Balázs a Semmelweis Egyetemről, Demetrovics Zsolt az ELTE-ről és Szolnoki Attila, aki az MTA munkatársa. A teljes lista a ttps://clarivate.com/highly-cited-researchers linken érhető el.

(Forrás: MTI)