A Jonathan nevű férfi az erdőben sétált, amikor egy apró, újszülött állatot talált az avarban. A külső jegyei alapján majomra hasonlító lényt magához vette, és megmutatta egy állatorvosnak, aki miután megvizsgálta azt, közölte, hogy veszélyes jószágot talált - írta a megazinos.com.

Jonathan mentségére szóljon, hogy gyakorlott állatmentőnek számít, több kóbor macskát, kutyát is megmentett már, így számára nem volt kérdéses, hogy segít most is.

Az állatot gondosan körülbélelve a táskájába tette, és egy arra autózó nő segítségével állatorvoshoz vitte. A nőnek volt egy labradora, ami megszagolva a kis jószágot morogni kezdett, de itt még nem volt egyértelmű, hogy az állat veszélyt jelenthet.

Az újszülöttForrás: megazinos.com

 Ezt csak később tudta meg, miután egy állatorvos megvizsgálta azt: ez a fajta állat olyan vírust hordozott, ami több kisemlősre, nyulakra, hörcsögökre, tengerimalacokra veszélyes, sőt halálos is lehet. Szerencse, hogy emberre nem jelent veszélyt - mondta neki az orvos. Az állatot elkülönítetve kezelik, a klinikán kezelt többi állatot megvizsgálták, de azok nem fertőződtek meg mint kiderült - az újszülött repülő mókustól.

és a kifejlett repülő mókusForrás:megazinos.com