Több mint egy tucat embert sebesített meg leopárd egy indiai városban

leopárd
December elején egy nyolcéves kisfiút, a múlt héten pedig egy meditáló buddhista szerzetest ölt meg leopárd Indiában.
Vágólapra másolva!
Legkevesebb 15 embert megsebesített egy élelmet kereső leopárd az észak-indiai Asszám államban, Dzsorhat városban - jelentették kedden indiai hírportálok.
Vágólapra másolva!

Több emberre is rátámadt a nagymacska

A ragadozó egy közeli erdőből kóborolhatott el, és került a város szélén lévő Esőerdő-kutató Intézet (RFRI) területére, ahonnét a város lakónegyedeibe és a szomszédos falvakba vándorolt tovább.
A hétfőn kezdődött leopárdtámadásokban legkevesebb tizenöt ember sebesült meg, köztük erdészek, a kutatóintézet munkatársai, gyermekek és nők is, akik többnyire harapásos sérülésekkel kerültek orvoshoz.

Becslések szerint mintegy 12-14 ezer leopárd él Indiában(képünk illusztráció). Forrás: Wikimedia Commons

A nagymacskát végül kedden befogták,

és kiderült, hogy egyik lába többszörösen eltört. Az állatorvosok szerint a leopárd lábát őt megtámadó emberek törhették el, és az állat talán emiatt vált agresszívvé.

Egyre gyakoribbá válnak a vadállatok és az emberek közötti konfliktusok

Az indiai médiában több videón is látható, amint a városba tévedt ragadozó kerítésen ugrik át vagy gépkocsikra pattan fel.

December elején egy nyolcéves kisfiút, a múlt héten pedig egy meditáló buddhista szerzetest ölt meg leopárd Indiában. Forrás: AFP/Photononstop/Emilie Chaix

Indiában egyre gyakoribbá válnak az emberek és a vadon élő állatok közti konfliktusok, amint mind több, a ragadozók életteréül szolgáló erdőt vágnak ki, és a települések egyre jobban megközelítik a természetes élőhelyüket.

(Forrás: MTI/dpa)