A félelem leküzdésére emelték ezt a római szentélyt

rituálé
2000 éves virág és dióhéj a római korból
Vágólapra másolva!
A londoni Régészeti Múzeum (MOLA) régészei az angliai Northampton közelében végzett ásatások során egy római rituális központot tártak fel. A csapat a Northamptontól négy mérföldre fekvő Overstone faluban egy új lakóépület építésének előkészítése során végzett ásatásokat. A helyszínen található emberi tevékenységre utaló bizonyítékok több mint 2000 évet ölelnek fel, a bronzkortól a római korig.
Vágólapra másolva!

A helyszínen található, legrégebbi felfedezés egy bronzkori sírhalom, egyfajta sírhalom, amely az időszámításunk előtt 2000 és időszámításunk előtt 1500 közötti időszakra tehető. Bár a kutatók nem találtak a sírgödörben emberi maradványokat, a csapat öt bronzkori temetkezési urnát fedezett fel, amelyekhez nem tartoztak sírmellékletek vagy emberi maradványok.

– mondta Simon Markus, a MOLA munkatársa a BBC-nek, amit a HeritageDaily online tudományos portál idéz. – Ezek a már meglévő asszociációk vezették a bronzkori embereket ahhoz, hogy ezt a helyet válasszák ki egy rituális emlékmű építésére.

2000 éves virág és dióhéj a római korból Forrás: MOLA

A szakemberek egy római kori épület alapjait is felfedezték, amely az időszámításunk utáni 43 és 410 közötti időszakra tehető.

Az épületben két azonosítható szoba található, amelyek közül az egyik lépcsős, és díszes festett vakolatokkal díszítették.

A kutatók szerint az építménynek nem volt funkcionális haszna, és egy közeli forráshoz kapcsolódó szentély lehetett. A rómaiak gyakran építettek szentélyeket és templomokat szerte Nagy-Britanniában olyan helyeken, amelyek az őskorban félelmetesek voltak.