A polipok kötődnek gazdijukhoz és felismerik az embereket - videó

polip, Heidi
Számos bizonyíték van rá, hogy a polipok felismerik az embereket. Tudatában vannak kik vagyunk. David Scheel professzornak és lányának kivételes kapcsolata van Heidivel a polippal. A polip még a televíziót is együtt nézi a családdal. A polipok, ha valakit nagyon kedvelnek erősen megragadják szívókorongjukkal. Szívókorongjukkal ízlelnek is.
Vágólapra másolva!
Számos bizonyíték van rá, hogy a polipok felismerik az embereket. Tudatában vannak kik vagyunk. David Scheel, az Alaska PAcific Egyetem biológus professzornak és lányának kivételes kapcsolata van Heidivel a polippal. A polip még a televíziót is együtt nézi a családdal. A polipok, ha valakit nagyon kedvelnek erősen megragadják szívókorongjukkal. Szívókorongjukkal ízlelnek is.
Vágólapra másolva!

A polipok nagyon intelligens álatok. Nem csak képesek tanulni, memorizálni, és megoldani problémákat, de felismerik az embereket és kötődnek is a gazdijukhoz. Így van ez laboratóriumban, akváriumban és óceáni körülmények közt is. Eszközöket használnak, komplex labirintusban navigálnak és rejtvényeket oldanak meg. Felismerik a személyzetet. Egy hosszabb távollét után meg is ölelik őket.

David Scheel otthonában tanulmányozta Heidi polipot, amiről dokumentumfilm is készült. A filmes stáb beköltözött Scheel otthonába, letáboroztak a pincében, hónapokig együtt laktak Scheel-lel Laurellel, a lányával. A polipokat magányos állatoknak hitték, de kiderült hogy bizonyos körülmények közt szociálisak.

Amikor David, vagy Laurel közelednek az akváriumhoz, a polip odaúszik üdvözölni őket, karjaival átöleli őket, beléjük kapaszkodik. Aki kedves hozzájuk, ahhoz oda mennek és nem spriccelik le, de aki nem viselkedik velük kedvesen, attól elhúzódnak és lespriccelik. Egy kísérletben valaki finomságot vitt a polipnak, egy másik személyzet pedig egy sperűvel nyúlt be az akváriumba és piszkálgatta a polipot. Az állat 1 hét alatt megtanulta, ki a rendes és ki az undok és az előbbihez odament, a piszkálódostól elhúzódott és lespriccelte. Van, aki maszkot visel, amikor leméri a polipot, mert a méréshez bele kell tenni őt egy zsákba, amit a polip nem szeret és ez megkönnyíti, hogy a polip megbocsássa a kellemetlenséget.

Számos bizonyíték van rá, hogy a polipok felismerik az embereket. Tudatában vannak kik vagyunk. David Scheel professzornak és lányának kivételes kapcsolata van Heidivel a polippal. A polip még a televíziót is együtt nézi a családdal. A polipok, ha valakit nagyon kedvelnek erősen megragadják szívókorongjukkal. Szívókorongjukkal ízlelnek is. Forrás: https://wildlifefilms.org/2020/05/07/heidi-the-octopus-joins-a-human-family/

A polipok reagálnak a szobában lévő embeekre. A polipok szeretnek játszani, szeretik a játékokat. A polipoknak egyéniségük is van. Heidi a polip etetésnél vizet spriccel a gazdira, megragadja és nem ereszti, amikor az próbálja elhúzni a karját, nem akarja, hogy elmenjen.

Bár ezt nehéz megállapítani egy szobában, de a tudósok úgy vélik, hogy Heidi a polip másként reagál a szobában lévő egyes emberekre és a látogatókra. Hihtelen, hogy egy óceáni állat az akváriumon keresztül felismeri az embereket.

Számos a különböző fejlábúak egyéniségére utaló jeleket kereső tanulmány azt mutatja, hogy ezek az állatok egyedi személyiséggel rendelkeznek.