Horrorisztikus lények okoztak hatalmas pánikot egy tengerparton

kreatúra
A "szörnyek" valójában kiszáradt aloe verák voltak
Vágólapra másolva!
Óriási riadalmat okozott a dél-afrikai Fokföld-tartományhoz tartozó Still Bay környékén a tengerpartot ellepő, űrlényekre emlékeztető kreatúrák inváziója. A Világok háborúja című sci-fi film tripodjaira emlékeztető lényekről kiderült, hogy teljesen ártalmatlanok, és nem is maguktól kerültek a fövenyre.
Vágólapra másolva!

Úgy néztek ki, mintha idegen űrlények másztak volna elő a tengerből

A 62 éves dél-afrikai gazdálkodó, Jan Vorster valóságos tömeghisztériát váltott ki, amikor elpusztult növények tömegét helyezte el a Fokföld-tartományhoz (Western Cape) tartozó Still Bay homokos tengerpartján. A különleges hatású fotók elkészítése céljából kitett, elszáradt növények ijesztő formavilága valósággal sokkolta az akcióról mit sem tudó környékbelieket.

Komoly pánikot váltott ki egyesekben a bizarr formájú lények "inváziója" Forrás: Kennedy News/Jan Vorster

A hátborzongató növények úgy néztek ki,

mintha idegen űrlények tömege mászott volna elő a tengerből.

„Meglepett a reakció" – nyilatkozta Jan Vorster, a földönkívülieket idéző fotók készítője a dél-afrikai Kennedy News-nek. „Azt hittem, hogy az emberek jól fognak szórakozni ezen, de sokak komolyan vették a látványt" - fűzte hozzá.

A "szörnyek" valójában kiszáradt aloe verák voltak Forrás: Kennedy News/Jan Vorster

Hozzátette: „Sokan megijedtek ezektől az idegennek tűnő »tengeri szörnyektől«. Olyan volt a helyzet, mint a „Cápa" című filmben, az emberek egy része azt kérdezte, biztonságos-e vízbe menni?"

Figyelemfelhívásnak szánta, pánikot okozott

Vorster a Dél-Afrikában közönségesnek számító elpusztult aloe vera növényekről – egy örökzöld pozsgásról, amelyet a gyógyító tulajdonságai miatt értékelnek –, készített fotósorozatot, amelyeket napkeltekor a tengerparton sorakoztatott fel nagyobb tömegben,

így azok a partra kimászó csápos szörnyek képzetét kelthették.

Vorster a kiszáradt növényekkel a környezet romlására akarta felhívni a figyelmet Forrás: Kennedy News/Jan Vorster

Vorster a kiszáradt aloe verákról készített túlvilági képeit a Facebookon is megosztotta, hogy felhívja a figyelmet a környezet romlására. Sokan azonban nem tartják jó ötletnek a dél-afrikai gazdálkodó figyelemfelhívó akcióját, mivel az tömeges pánikot okozott a környékbeliek között.