Egyiptom nemrégiben felfedezett ősi munkaműhelyeket, sírokat mutatott be

Szakkara, Egyiptom, fáraók, Szakkara, piramis
2023. 05.27-én, szombaton. egy egyiptomi régész egy színes festményre mutat, amely áldozat bemutatást ábrázol Dzsószer fáraó lépcsős piramisának helyszínénél Szakkarában, Kairótól 24 kilométerre délnyugatra, egy újonnan felfedezett sírnál, ami az 5-ik dinasztia egy magas rangú tisztviselőjéhez tartozott, neve Ne Hesut Ba (Kr.e. 2.400)
Vágólapra másolva!
Az egyiptomi régészeti hatóságok szombaton ókori munkaműhelyeket és sírokat mutattak be, amiket nemrégiben fedeztek fel egy fáraói nekropolisznál, Kairo mellett. - írja a phys.org.
Vágólapra másolva!

A területeket Szakkara nekropoliszában találták, amely Egyiptom ókori fővárosának, Memphisnek egy része és az UNESCO Világörökég része.

Mostafa Waziri, a Legfelsőbb Régészeti Tanács főtitkára azt mondta, hogy a műhelyeket emberek és megszentelt állatok bebalzsamozásához használták.

Ezek a XXX-ik fáraói dinasztiáig datálódnak vissza (Kr.e 380 - Kr.e 343) és a ptolemaioszi periódusig (Kr.e 305 - Kr.e. 30) működtek. A régészek a műhelyeken belül agyagedényeket és más tárgyakat találtak, amiket nyilvánvalóan mumifikáláshoz használtak, valamint rituális tálakat is feltártak.

2023. 05.27-én, szombaton. egy egyiptomi régész egy színes festményre mutat, amely áldozat bemutatást ábrázol Dzsószer fáraó lépcsős piramisának helyszínénél Szakkarában, Kairótól 24 kilométerre délnyugatra, egy újonnan felfedezett sírnál, ami az 5-ik dinasztia egy magas rangú tisztviselőjéhez tartozott, neve Ne Hesut Ba (Kr.e. 2.400) Forrás: https://phys.org/news/2023-05-egypt-unveils-ancient-workshops-tombs.html

A sírok az ókori egy óbirodalmi magas rangú tisztviselőé, és egy, az Új Királyságból származó papé voltak Sabri Farag, a Szakkara régészeti helyszín felügyelője szerint.

Az utóbbi években az egyiptomi kormány nagyon reklámozta az új régészeti leleteket a nemzetközi médiának és diplomatáknak. A kormány reméli, hogy az ilyen felfedezések segítenek több turistát vonzani az országba, hogy felélessze a 2011-es felkelés utáni politikai zűrzavartól szenvedett ipart.