Izlandon óriások tarthatják az elektromos vezetékeket

óriáspózna, Izland
Különböző mozgásokat illusztrálnak majd az óriások
Vágólapra másolva!
Óriási emberi alakok tarthatják az izlandi elektromos vezetékeket 2017-re – a tervek szerint egy különleges projektet valósítanak meg hamarosan a szigetország hegyeiben.
Vágólapra másolva!

A Choi + Shine Architects építészeti cég 2008-ban készített terveket arra, hogyan lehetne különlegesebbé tenni az Izlandon elektromos vezetékeket tartó póznákat – a tervek pedig úgy tűnik, hamarosan megvalósulhatnak.

2017-ben tervezik elkezdeni a póznák építését Forrás: © 2008-2015 Choi+Shine Architects

Túl a funkción

Már háromszor futottak neki az óriások felépítésének, de egyelőre úgy tűnik, a negyedik alkalom lesz a befutó – az engedélyek begyűjtése után pedig szabad a pálya a hatalmas kolosszusok felhúzásához.

Különböző mozgásokat illusztrálnak majd az óriások Forrás: © 2008-2015 Choi+Shine Architects

Az építészek szerint a projekt fő motiváló ereje az volt, hogy a „póznák valami más célt is szolgáljanak, ne csak funkcionális szerepük legyen”.

Nem egyformák lesznek

Az óriások nem egyformák lesznek, hanem különböző mozgásokat illusztrálnak majd – néhányuk például hegyet fog mászni, de mindegyikük arra a környezetre fog reagálni, amelyben felállítják majd.

Koreába is terveznek hasonló szobrokat Forrás: © 2008-2015 Choi+Shine Architects

Felállításuk után nagy munka nem lesz velük, hiszen alacsony a fenntartási költségük: elálldogálnak majd betontalpaikon, érdekes és különleges látványt nyújtva az arra járók számára.