Kézenálló büdös borzot filmeztek

borz, borzcsalád
Borzcsalád halad át az úttesten
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok belügyminisztériumának egyik éjjellátó kamerája előtt furcsa büdös borz jelent meg a minap – az állatnak rendkívüli akrobatikus képességei vannak!
Vágólapra másolva!

Az USA Belügyminisztérium Facebook- és Instagram-oldala általában kevésbé izgalmas, de annál szebb tájképekkel és történésekkel van tele – a minap azonban egy szokatlan videó került fel a webre tőlük.

Float like a butterfly, sting like a ..........spotted skunk? Like the other three groups of skunks, spotted skunks are...

Posted by Saguaro National Park on Wednesday, October 14, 2015

Kézen jár a borz

A felvétel az arizonai Saguaro Nemzeti Parkban készült az egyik nyári éjszaka, és egy nyugati pöttyös büdös borzot (Spilogale gracilis) mutat, igencsak furcsa táncmozdulatokat járva. Az állat gyakorlatilag kézen jár, méghozzá nem is kevés ideig.

A bűz előtti utolsó fenyegetés

Bár a koreográfia viccesnek tűnik, valójában agresszív szándékok állnak mögötte – a borz azért ágaskodik így, hogy nagyobbnak tűnjön, megmutassa mintázatát, és elijessze a vetélytársakat vagy az esetleg rá leselkedő ragadozókat.

Borzcsalád halad át az úttesten Forrás: Flickr / Jasper Nance

Ez a viselkedés gyakorlatilag az utolsó figyelmeztetés, mielőtt kilövelli magából a rajzfilmekből is jól ismert bűzös felhőt, végső fegyverét.

A videó tanulsága: ha Amerikában jár, és kézen járó büdös borzot lát, minél előbb oldjon kereket a helyszínről – a következő lépés ugyanis a nem túl kellemes szagú permet lesz!