Öt étel, ami gyilkolja a rákot

Forrás: Wikimedia Commons
1/5
1. Lila burgonya: Már napi egy darab lila burgonya elfogyasztása blokkolja azokat az őssejteket, amik a vastagbélrák megjelenéséért felelősek. A Penn State Egyetem kutatói kimutatták, hogy a kedvező hatás a különleges színért felelős antociánoknak tulajdoníthatóForrás: Wikimedia Commons
Forrás: Pexels
2/5
2. Zöld tea: A zöld tea áldásos hatását nem meglepő módon kínai kutatók térképezték fel. Eredményeik alapján a teában lévő epigallokatekin-gallát (EGCG) arra kényszeríti a rákos sejteket, hogy öngyilkosságot kövessenek el, erősen visszaszorítva a vastagbéldaganat növekedésének ütemétForrás: Pexels
Forrás: Pexels
3/5
3. Matcha tea: Az angliai Salford Egyetem kutatása alapján a matcha tea azáltal tesz keresztbe a ráksejteknek, hogy elvágja energia-utánpótlásukat. Elsősorban a mellrák ellen hatásosForrás: Pexels
Forrás: Pexels
4/5
4. Extra szűz olívaolaj: Szekoiridoidokat tartalmaz, amik laborvizsgálatok szerint akadályozzák a mellrák őssejtjeinek növekedését. A vegyületeket olyan rágcsálóknak adták, amiknél már kialakult a daganat, esetükben a tumor növekedése kimutathatóan lelassultForrás: Pexels
Forrás: Pexels
5/5
5. Dió: A vastagbélrák ellen vethető be hatékonyan. Lassítja a betegség kialakulását, ezáltal növeli a páciens túlélésének esélyét. Dél-koreai kutatók azt találták, hogy a diókivonat napi szintű fogyasztása 86 százalékkal fogta vissza a vastagbélrák őssejtjének fejlődését. A dióban olyan bioaktív összetevők találhatóak, mint a galluszsav, a klorogénsav, és az ellagsavForrás: Pexels