Vágólapra másolva!
Az új Harmony modult szállító Discovery űrrepülőgép összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással, miután ellenőrizték a külső hővédő borítást.
Vágólapra másolva!

A Discovery keddi startja során ismét figyelték az űrrepülőgép-rendszerről leváló objektumokat. A felvételek alapján néhány szigetelésdarab szakadt le, miután a szilárd hajtóanyagú segédrakéták leváltak, de minderre már veszélytelen magasságban került sor. A NASA közleménye szerint az indulás alatt ismét sikeresen vizsgáztak a technikai fejlesztések, és újból bebizonyosodott, hogy a rendszer biztonságos.

A Föld körüli pályán átvizsgálták a Discovery külső hővédő borítását, először a robotkar végére rögzített lézeres felületvizsgálóval. A művelet során nem akadtak komoly problémára. A következő ellenőrzés a Nemzetközi Űrállomás (ISS) közelében történt, ahol az űrrepülőgép szokásos "piruettet" végzett, hogy az ISS-ről lefotózhassák. A tízperces művelet eddigi eredményei szintén nem utalnak komoly gondra (a felvételek részletes vizsgálata még nem fejeződött be).

A Discovery 2007. október 25-én (csütörtökön), magyar idő szerint 14.40-kor kapcsolódott az űrállomáshoz. A dokkolás után az asztronauták a zsilip légmentes záródását ellenőrizték, majd átmentek az ISS-be. A mai napon egy űrsétával előkészítik a Harmony modul kiemelését, amit a robotkar segítségével végeznek el, majd átmenetileg a Unity modulhoz csatlakoztatják.