Autónyi kisbolygó halad el este a Föld mellett

Vágólapra másolva!
Közel három méter átmérőjű az a szikladarab, amely szerda este halad el bolygónk mellett. A kozmikus látogató közelítése kis mérete és biztonságos távolsága miatt veszélytelen. 
Vágólapra másolva!

A nemrég felfedezett 2011 CA7 kisbolygó szorosan megközelíti a Földet szerdán este. Az égitest február 9-én, hazai idő szerint 21.25-kor jár majd legközelebb bolygónkhoz, ekkor 103 ezer kilométer távolságban lesz - tehát biztonságosan messze jár majd.

Összehasonlításként a Nemzetközi Űrállomás 300-400 kilométer távolságban, a Hold pedig átlagosan 384 ezer kilométer távolságban kering a Föld körül. De a fenti kisbolygó akkor sem okozna problémát, ha eltalálná a Földet, csekély mérete miatt ugyanis magasan a légkörben felrobbanna.

Nemrég, február 4-én, a fent objektumnál egy kisebb, közel 1,3 méteres kisbolygó még jobban megközelített bennünket. Akkor a 2011 CQ1 jelű égitest 5471 kilométerre haladt el mellettünk - azonban ez is veszélytelen randevú volt. A becslések alapján körülbelül naponta haladhat el egy ilyen kisbolygó a Holdnál közelebb a Földhöz, de mivel kis méretűek és halványak, a közelítéseknek csak töredékét veszik észre.

Ajánlat: