Palin szerint Obama terroristákkal barátkozik

Vágólapra másolva!
A republikánusok alelnökjelöltje, Sarah Palin azzal vádolta meg a hétvégén Barack Obamát, a demokraták elnökjelöltjét, hogy terroristákkal barátkozik. Palin arra utalt, hogy Obama korábban egy Amerika-ellenes militáns csoport alapítójával vett részt egy rendezvényen. Obama, aki gyerek volt a csoport tevékenysége idején, elítélte a szervezet akcióit.
Vágólapra másolva!

Sarah Palin republikánus alelnökjelölt azzal vádolta meg szombaton Barack Obamát, a Demokrata Párt elnökjelöltjét, hogy terroristákkal barátkozik - írja a BBC. "Ellenfelünk olyan valaki, aki láthatólag annyira tökéletlennek látja Amerikát, hogy terroristákkal barátkozik, akik a saját országuk ellen támadnak" - fogalmazott adományozók előtt Palin.

Az alaszkai kormányzónő kampánykörútján az Amerika-ellenes, militáns Weather Underground nevű csoportra utalt. A szervezet az 1960-as években a vietnami háború elleni tiltakozva robbantásokat szervezett, többek között között a Pentagon és a kongresszus ellen. Az akciók nem követeltek halálos áldozatokat.

Obama még évekkel ezelőtt a szervezet egyik alapítójával, Bill Ayersszel közösen vett részt egy jótékonysági rendezvényen. Ayers jelenleg Illinois-i Egyetem professzora. A demokrata elnökjelölt, aki még gyerek volt a csoport tevékenységének idején, elhatárolódott a szervezettől.

Obama kampánycsapata azonnal reagált a kijelentésre. "Világos, hogy John McCain - a republikánusok elnökjelöltje - és Sarah Palin Barack Obama ócsárolásával tölti az idejét, ahelyett, hogy a gazdaság talpra állításával foglalkoznának" - fogalmazott a demokraták szóvivője.

Az amerikai republikánus és demokrata elnökválasztási stáb egyaránt fokozta az egymás elleni éles támadásokat a hét végén. Miközben McCain arizonai birtokán a következő, keddi elnökjelölti vitára készül, tanácsadói bejelentették: a közeli napokban kampányuk annak feltárására fog irányulni, kicsoda valójában Obama, mennyire szélsőségesen liberális, és milyen kockázatosak a kezdeményezései. Obama stábja viszont közölte, ők azzal fognak érvelni, hogy McCainnek nincsen George Bushétól eltérő gazdaságpolitikája.

Obama - aki Virginiában kampányolt - szombaton radikálisnak bélyegezte McCain egészségügyi elképzeléseit, amelyek nyomán szerinte amerikaiak millióinak kellene harcolniuk azért, hogy biztosításhoz jussanak. Obama virginiai beszédének felében McCaint támadta. A republikánus stáb tömören és nyersen azzal vágott vissza, hogy a demokrata elnökjelölt hazudik.