Az üdülési csekk - amelyet egyre szélesebb körben adnak alkalmazottaiknak a munkavállalók - csak belföldön jöhet szóba fizetőeszközként, a különféle turisztikai szolgáltatások ellenértékeként.

Az üdülési csekk az elmúlt években megtalálta funkcióját: ma már jelentős mértékben segíti a munkavállalók pihenését. A legtöbb munkahelyen szociális juttatásként tartják számon, olyan fizetéspótló eszközként, amellyel támogathatják - főleg a kispénzű családok - nyaralását.

A csekk azonban azonban a Nemzeti Üdülési Szolgálat tájékoztatása szerint csak belföldön szolgál speciális fizetőeszközként. Tehát a magyar szállodavállalatok külföldi házaiban nem fogadják el a csekket. Ez egyébként nem vállalati döntési kategória, hanem a csekkek kibocsátásának egyik feltétele.

Ezt támasztja alá a Hunguest Hotels, illetve a Danubius Rt. külföldön működő szállodáinak gyakorlata is. Erre azért is érdemes figyelni, mert egy korábbi téves közlés alapján több lapban megjelent, hogy az üdülési csekket külföldön, a magyar szállodavállalatok ottani hoteljeiben is elfogadják.