Hámori Katalin elmondta: 20 órától a vacsorahelyszíneken - füredi és csopaki pincéknél - folytatódik a program, ahová a vendégeket lovas fogatok szállítják, de közlekedik majd borvonat is. A pincéknél borbemutatót és kóstolót tartanak, az ételeket pedig ismert személyiségek receptjei alapján készítik el.
A balatoni borászok híres szekszárdi és villányi kollégáikat látják vendégül; a füredi Figula-pince vendége Tiffán Ede villányi borász lesz, míg a csopaki Koczor-pincében a szekszárdi borvidék borászát, Takler Ferencet látják vendégül. Természetesen főszerephez jutnak a villányi és a szekszárdi borok is - jegyezte meg a rendezők képviselője.
A pénteki vacsoraesten Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke és rádiós csapata a csopaki Szent Donát pincében készít vacsorát a vendégeknek, Gulyás Dénes operaénekes és Kő Pál szobrászművész a Dobó vendéglőben főz, míg a médiaválogatottnak nevezett csapat (Torkos Matild, Siklósi Beatrix és Szalay Annamária) a csopaki Koczor-pincében vizsgázik sütés-főzésből - mondta Hámori Katalin.
Hámori Katalin elmondta: szombaton halászléfőző verseny lesz a füredi sportpályán a színészek, a média, a sajtó és még más gourmand-társulatok között, a bográcsok mellett pedig egy-egy közismert közéleti személyiség ad majd gasztronómiai tanácsokat.
Ugyancsak a sportpályán lovas bemutatót tartanak a hagyományőrző huszárok, illetve könyvvásárt is rendeznek. A füredi református templomban Gulyás Dénes és tanítványai adnak koncertet szombaton 17 óra 30 perckor - tájékoztatott a rendezők képviselője.