Új wellness-részleg a hévízi Termálban

2005.07.27. 8:59

Emporium néven új wellness-részleggel bővül a Danubius Termál Hotel Hévíz. A közel 50 millió forintos beruházás július végére készül el - tájékoztatott Fekete György területi igazgató.

A beruházást a Danubius Rt. Hévíz-Balatoni Területi Igazgatósága a francia Flarins cég franchise szerződésének megfelelően valósítja meg. A fejlesztést a szolgáltatások színvonalának növelése és a versenyhelyzet indokolta - mondta az igazgató.

Fekete György elmondta, hogy a Danubius-láncban ez a második Emporium szalon, az első a részvénytársaság négycsillagos soproni szállodájában, a Bio-Sport Hotel Lővérben működik.

A beruházás utolsó szakaszában a masszázskabinok és tusolók kialakítása történt meg - mondta Hoffmanné Boronyák Mária, a gyógyászati vezető asszisztens. Hozzátette: az itt alkalmazott kezelések alapja egy különleges masszázstechnika, melynek során 80 különböző mozdulat szolgál az arc és a test kezelésére, a nyirokrendszer és a vérkeringés serkentésére.

A 269 négyzetméter alapterületű wellness-részlegen három kozmetikai-, három masszázskabin, továbbá thai masszázs szalon, fittnes-terem, manikűr és pedikűr, fodrászat és szolárium található.

Az idei év első félévében a szálloda foglaltsága közel 70 százalékos volt, ami 6 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest - mondta Varga László értékesítési igazgató.

A vendégéjszakák száma 2005 január-júniusban a tavalyi 40 ezerről 43 ezerre növekedett. A vendégek 78 százaléka német nyelvterületről - Németországból, Ausztriából és Svájcból -, 17 százaléka belföldről, 5 százalékuk pedig egyéb országból érkezett. Ez utóbbiak közül a távol-keleti országokból (Japán, Kína, Dél-Korea) érkezők, valamint a belföldi vendégek száma nőtt - tájékoztatott az értékesítési igazgató.

A Danubius Rt. 23 magyarországi szállodája közül 11 vidéken található. Ezek közül a Danubius Termál Hotel Hévíz a legmagasabb kategóriájú.