Megnyílt az első ötcsillagos hotel Kabulban

2005.11.08. 14:07

Az afgán főváros első ötcsillagos szállodáját kedden számos diplomata, gazdasági vezető és nemzetközi segélyszervezetek képviselőinek jelenlétében, maga Hamid Karzai elnök nyitotta meg.

A Serena szálloda 177 szobája egy éjszakára 250 és 1200 amerikai dollárba, vagyis mintegy 50 és 154 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, ami nem csekélység, különösen egy olyan országban, ahol egy tisztviselő havi fizetése nem haladja meg a tízezer forintot.

Az ötcsillagos kabuli szálloda saját úszómedencével, fitnesz centerrel, sütődével és két étteremmel rendelkezik. Az épület stílusos, mustárszínű homlokzata, erősen kirí a szegényes környezetből. Az új luxushotel előtti járdán, hajlott hátú aggastyánok, rongyokba öltözött gyerekek és burkát viselő asszonyok tülekednek alamizsnáért. Alig háromszáz méterre a szállodától található a Murad Csani nyomornegyed, ahol ezrek élnek lebontásra megérett kunyhókban.

Nem messze a szállodától, már építik az amerikai nagykövetséget, valamint egy lakóházat a az ott dolgozó diplomaták és családjuk részére.