Az év végi főszezonban még jelentősebb az olasz érdeklődés Magyarország iránt, mint az év többi hónapjában, a karácsonyi kézműves vásárok és a szilveszteri programok egyre több itáliai vendéget vonzanak.

A Magyar Turizmus Rt. hírlevelében emlékeztet rá, hogy a december eleji milánói kézműves vásáron való magyar részvétel sikere is szerepet játszott abban, hogy karácsonykor sok olasz vendéget fogadtak a budapesti szállodák.

A milánói vásáron az egységes, fából készült installációk még vonzóbbá tették a standokat. A látogatók magyar étteremben ismerkedhettek meg a finomságokkal, amelyek közül a legnagyobb sikert a kürtőskalács aratta.

Dél-Olaszországból különösen sokan érkeznek majd szilveszterre. Szicíliából 10 utazásszervező indít charter-járatokat Magyarországra.

Az olasz irodák többsége szakmai felmérések során úgy nyilatkozott, hogy a kulturális utazások célpontjai között Budapest az előkelő második helyen áll, megelőzve a cseh fővárost, Prágát is - olvasható az Magyar Turizmus Rt. hírlevelében.