Forma 1-jegyek üdülési csekkért

2006.02.15. 12:03

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Hungaroring Sport Rt. megállapodása értelmében idén a magyarországi Forma 1-es futam jegyeinek megvásárlásához is felhasználható lesz az üdülési csekk.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Hungaroring Sport Rt.között szerdán született együttműködési megállapodás egy újabb állomás az üdülési csekk kulturális- turisztikai- és sportrendezvényeken való felhasználhatóságának területén.

A megállapodás értelmében a Hungaroring Sport Rt. 20. éves fennállása alkalmából, 2006. március 1-től lehetővé válik a Forma 1 Magyar Nagydíj belépőjegyeinek üdülési csekkel való kiegyenlítése. Az együttműködők szándéka, hogy a rendezvény mind több magyar állampolgár részére nyújthasson kikapcsolódási lehetőséget.

Az adatok szerint 2005-ben mintegy 400 ezer fő (10 milliárd Ft értékben) munkáltatóján keresztül és mintegy 100 ezer fő (1,5 milliárd Ft értékben) szociális támogatásként az alapítványon keresztül jutott üdülési csekkhez.

Hazánkban az üdülési csekkel jelenleg 2700 hazai szállásadó szolgáltatásait, 300 utazási iroda belföldi programjait, tömegközlekedési vállalatok helyközi menetjegyeit, államilag támogatott kulturális fesztiválok részvételi díjait, balatoni horgászengedélyeket, gyógyfürdő szolgáltatásokat, a Fővárosi Állat- és Növénykert belépő jegyeit, valamint személygépkocsi üzemanyag költségét lehet kiegyenlíteni.