Nívódíjas wellness-hotelek

2006.02.27. 8:45

A legmagasabb minőséget honoráló Wellness Nívódíjjal ismerték el az egészségmegőrző, közérzet- és életminőség-javító szolgáltatásokban tavaly kitűnt szállodákat, központokat és intézményeket - tájékoztatott a Magyar Wellness Társaság (MWT).

A társaság írásos közlése szerint a 9 kategóriában odaítélt ugyanennyi nívódíj birtokosa között két zalai szálloda is szerepel: az első - wellness hotel - kategóriában a hévízi NaturMed Hotel Carbona és a beauty kategóriában a szintén hévízi Hotel Európa Fit nyerte el ezt az elismerést.

Nívódíjjal jutalmazták a központok közül a budapesti A1 Wellness Centert; míg a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda a gasztronómia, a győri Rába Quelle a spa, a büki Danubius Thermal és Sport Hotel a balneo- és thalasso terápia, a sárvári Gyógy- és Wellnessfűrdő gyógyászati részlege pedig a medicina kategóriában részesült a díjban.

A wellnessoktatást végző intézmények csoportjában a budapesti Heller Farkas Főiskola egészségturizmus szakiránya,végül a média kategóriában a Les Nouvelles Esthétiques érdemesült a szakmai bizottságok által odaítélt Wellness Nívódíjra - áll az MWA tájékoztatójában.

Ebben bejelentették, hogy a Magyar Szállodaszövetséggel közösen 2006-ban elindítják a hazai wellnes-hotelek minősítési rendszerét, a szolgáltatók és vendégek együttes érdekeinek védelmében.

Öt évvel ezelőtt alakult e szolgáltatás minden ágának szereplői és szakmai támogatói számára nyitott Magyar Wellness Társaság. Legfőbb célja: a wellness és spa mozgalmak által képviselt életszemléletet, egészség- és környezetbarát életmódot, gazdasági tevékenységet terjeszteni, elősegíteni - tudatta a társaság.