A Malév a legpontosabb légitársaság

2006.05.12. 15:42

Az Európai Légitársaságok Szövetségének (Association of Eurpean Airlines, AEA) első negyedévi összesítése szerint a Malév a legpontosabb európai légitársaság - közölte a nemzeti légitársaság pénteken.

A rövid és középtávon közlekedő járatok között a 25 légitársaság közül a magyar nemzeti légitársaság volt a legpontosabb. A poggyász kezelés tekintetében a harmadik a csomagokra legjobban vigyázó társaság a magyar - áll a Malév közleményében.

Az AEA adatai szerint a Malév pontossági mutatója az induló járatok esetében 88,9 százalék, az érkezőkében pedig 89,6 százalék, míg a 25 légitársaság átlagosan 79,3 százalékos pontossággal, 15 perces késéssel közlekedik. Az átlag kissé romlott az előző év első negyedévének 80,8 százalékos pontosságához képest. A járatok átlagosan 76,9 százalékos pontossággal indulnak és átlagosan 79,3 százalékos pontossággal érkeznek.

A Malév a csomagok kezelésében is jóval az átlag felett van. Az európai légitársaságok ezer csomagból 15,2 csomagot veszítenek el, szemben az egy évvel korábbi 14,7 darabbal. A magyar légitársaságnál ez szám mindössze 8,2 az AEA adatai szerint.

Az AEA-hoz tartozó európai légitársaságok az első három hónapban 78 millió utast szállítottak 930 ezer menetrendszerinti járaton.