Indonézia fővárosát, Jakartát évente több ezer muzulmán országból érkező turista keresi fel, s a vallási előírások betartásának érdekében 1-2 napos, vagy akár néhány órás, fizetett házasságokat kötnek helyi hölgyekkel szex-szolgáltatásért cserébe - írja a Travelwirenews.

Az információt gyakorlatilag megerősítette Juszuf Kalla, Indonézia alelnöke is, aki szerint semmi kivetnivaló nincs abban, hogy különböző országokból érkező arab férfiak pénzt fizetnek a helyi hölgyeknek, hogy néhány órás házasságot kössenek. Az alelnök kifejtette azt is, hogy ez a jelenség lendületet ad a turizmusnak is és elvetette azt a vádat, hogy ezek a házasságok gyakorlatilag a prostitúció legalizálását jelentik.

A szex-házasságokat állítólag némi pénzért cserébe muzulmán imámok hagyják jóvá, segítve ezáltal a szegény családok megélhetését lányaik bérbeadásával.

Az indonéz kormány az utóbbi időszakban komoly erőfeszítéseket tett a közel-keleti turisták megnyerése érdekében. A tervek szerint a következő négy évben mintegy egymillió vendégre számítanak a térségből.

A statisztikák szerint 2005-ben több mint 7 millió turista kelt útra az arab országokból, s ennek 70 százaléka, 4,8 millió turista Szaúd-Arábiából származott. Második helyen az Egyesült Arab Emirátusok áll 1,6 millió emberrel, Kuvait a harmadikon 1,3 millióval és Omán a negyediken 700 ezerrel.