A Malév szükség esetén rendkívüli járatokat indít Damaszkuszba, és mind a menetrend szerinti, mind a rendkívüli járatokkal Budapestre hoznak mindenkit, akinek bejrúti vagy damaszkuszi érvényes Malév jegye van - tájékoztatott a nemzeti légitársaság.

Az első különjárat szombaton reggel érkezett a magyar fővárosba Damaszkuszból, míg a menetrend szerinti járattal együtt összesen 243 magyar és külföldi utast szállítottak Budapestre - mondta Németh Krisztina, a Malév kommunikációs vezetője.

Csaknem százan bejrúti jeggyel érkeztek. Közölte azt is, hogy 203 utas Ferihegyi átszállás után folytatta útját Európa más országaiba. A Malév - a közel-keleti háborús helyzet miatt - felkészült arra, hogy szükség esetén további rendkívüli járatokat indítson Damaszkuszba.

A Malév - amely a nyári menetrend szerint heti négy járatot közlekedtet Bejrútba - azt követően törölte bejrúti járatát, hogy csütörtök reggel izraeli rakétatámadás érte a libanoni főváros repülőterét.

Jelenleg több európai kormány is dolgozik azon, hogy Libanonban tartózkodó állampolgárait elszállítsa az országból a háborús helyzet miatt.

Izrael szerdán indított támadást Libanon ellen, légi és tengeri blokád alá vonva az országot, miután a Hezbollah síita szervezet egy támadás során megölt nyolc izraeli katonát és elrabolt két másikat.