Európa Floridája

2006.07.21. 15:24

A legnépszerűbb spanyolországi üdülőhelyeket bemutató sorozatunkban ezúttal Európa legnagyobb, 110 kilométer hosszú strandját, a Costa del Solt és Spanyolország egyik, történelmi és kulturális emlékekben leggazdagabb városát, a turisták kedvelt célpontját, Toledót mutatjuk be.

A Malaga környéki strandok, gyűjtőnevükön a Costa del Sol a világturizmus egyik legforgalmasabb központja. Az év szinte minden napján süt a nap, hovatovább nyár van, ezért kiemelt üdülőövezet, nemcsak a világutazók, de Andalúzia és a spanyol emberek számára is

Sokan összekeverik Malagát, Costa del Sol-t és Andalúziát, vagy nem értik pontosan mi köze ennek a három névnek egymáshoz. Andalúzia Spanyolország legdélebbi provinciája, és egyben Európa legdélebbi csücske. Malaga Andalúzia egyik tartománya, és része annak a 110 km-es partszakasznak, amit Costa del Sol-nak azaz napos partnak hívnak a helyiek. Malagán és az egész partszakaszon évente majd minden nap süt a nap, innen a név is.

A Costa del Sol enyhe éghajlata, dús szubtrópusi vegetációja annak köszönhető, hogy a szárazföld mentén húzódó hegyek megvédik a partot az északi hideg légáramlatoktól, és csupán a meleg, Afrika felől fújó szél ér el akadálytalanul a tengerpartra.

Európa Floridáján, Málaga és Gibraltár között, Spanyolország legdélebbi partszakaszán újabban közel 10 ezer eladó ingatlan között válogathatunk mi magyarok, ahol magyar nyelvű tájékoztatást és teljes körű jogi szolgáltatást is kaphatunk.

Látnivaló

Costa del Sol hét partszakaszból áll, valamint a köztes kis strandokból, eldugott öblökből, amelyeknek a helyiek saját becenevet is adnak. Sokan nem is gondolják, hogy lehet valami eltérés az egyes strandok között. Nos, akik a csillogó tengerparti sétányok mellett élveznék a csendet, és felfedeznék a megmaradt halászfalvakat, sőt szívesen mennének kora reggel a piacra friss homárért és gyümölcsért, azok kivesznek egy apartmant Fuengirola-ban.

Ha jachttal érkeznénk javallott Puerto Banus kikötőjét igénybe venni, és szigorúan a társasági elit által preferált Marabella partszakaszon megcélozni valamelyik luxusszálló éttermét. Errefelé gyakran látni ingerült milliomosokat. Nem könnyű ugyanis parkolót találni és lehorgonyozni. Gyakran több száz luxushajó ringatózik a kikötőben errefelé.

Repülőjegy, közlekedés

Costa del Sol-ra repülőtéri illetékkel együtt már 95 500 forintért eljuthatunk. A legnagyobb városok kiterjedt metróhálózattal rendelkeznek, ami naponta 20 órán át működik, rendszerint reggel 6-tól hajnali 1.30-ig. A kiterjedt buszhálózat minden várost elérhetővé tesz.

Külön buszpályaudvarok szolgálják ki a nemzetközi, hosszú távú, és rövidebb, városközi járatokat. Mint említettük, itt Costa del Sol-on a jacht parkoló helyek megtelnek már kora délután, és estére autóval sem könnyebb a közlekedés. Nagy a forgalom főleg az esti órákban, és sok a balest az ittas sofőrök miatt. A megengedett sebességhatár lakott területeken szigorúan 50km/h. Érdemes odafigyelni arra is, hogy a benzinkutak csak este nyolcig vannak nyitva.

Árak

Az itt felsorolt árak értelemszerűen régiónként változhatnak. A kiemelt üdülőövezetek környékén, mint amilyen Coste del Sol, lényegesen magasabbak lehetnek.

Sampon: 3 euró

Napilap: 1 euró

Egy vekni kenyér: 0, 55 euró -

Tej (1 liter): 0, 73 euró

1 kg. Paradicsom: 2, 5 euró

Sör: 0, 65 euró -

Hamburger: 2, 80 euró -

Komplett menü: 7 eurótól.

Kávé: 0, 90 euró

Előző
  • 1
  • 2
Következő