Magyar-olasz-spanyol program a borturizmusért

2006.10.05. 9:09

Közös borúti kartát írtak alá magyar, olasz és spanyol szakemberek, a borturizmus fejlesztését szolgáló Vin Tour Interreg IIIC program résztvevői szerdán Siófokon.

A borutak elnökei által aláírt karta meghatározza a borutak céljait és a szolgáltatókkal szemben támasztott követelményeket - közölte Márton György projektvezető, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. fejlesztési igazgatója a konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint a 2007-ben záruló három éves programban öt magyar, négy olasz és egy spanyol borút vesz részt. Az együttműködés célja, hogy egymás ajánlatait kiegészítve közös turisztikai programcsomagokat készítsenek. A honlapjuk már elkészült, a borturizmus iránt érdeklődőket ily módon is tájékoztatják a lehetőségekről - közölte a fejlesztési igazgató.

Beszámolója szerint a partnerek - közös védjegy alatt - olyan borturisztikai minősítési rendszert dolgoznak ki, amely garantálja a magas színvonalú, megbízható szolgáltatást a programban résztvevő valamennyi borút tekintetében.

A Vin Tour elnevezésű program megvalósítására 634 ezer eurót - 162 millió forintot - nyertek el a pályázók, ebből 214 ezer eurót, azaz 55 millió forintot a három együttműködő fél biztosított önrészként.