Szerdán felszállt a világ első transzkontinentális fapados járata a Hongkong-i légikikötőből. Az Oasis légitársaság flottájához jelenleg kettő darab Boeing 747 tartozik, amelyek kezdetben a távol-keleti nagyváros és London között repülnek.

Az első járatra mind a háromszáz jegy elkelt, egyenként 200 dolláros, mintegy 45 ezer forintos áron, illetékekkel együtt. Az Oasis gyakorlatilag egy időben repüli majd a távot a Cathay Pacific, a British Airways és a Virgin Atlantic járataival, amelyek legalább kétszer olyan drágán kínálják jegyeiket ugyanerre az útvonalra.

A hagyományos fapadosokkal ellentétben az Oasis járatain business osztályra is foglalhatnak jegyet az utasok, a turista osztályon pedig kétszer ingyenes meleg ételt szolgálnak fel, teával, kávéval és ásványvízzel, a többi étkezésért viszont fizetni kell.

Az Oasis eleinte heti négy alkalommal repül majd Hongkongból Londonba, november 25-étől pedig napi rendszerességgel. A cég azt tervezi, hogy 2007 elejétől bővíti útvonalhálózatát és San Franciscóba is repül majd.

Az Oasis légitársaságot tavaly alapította Stephen Miller, aki a délkelet-ázsiai Dragonair légitársaság alapítója is volt korábban. Utóbbi nemrég a Cathay Pacific leányvállalata lett.