A regionális csapatok versenyében mindhárom programban aranyérmet szerzett, így összesített aranyat vívott ki a szállodalánc egyik csapata. Az "aranycsapat" tagjai: Németh László (Hotel Aqua-Sol), Bálint Ferenc (Hotel Forrás), Szabó Zoltán (Hotel Aqua-Sol) és Sysol Tamás (Hotel Béke).
Az egyéni versenyzok mezonyében is kiemelkedo sikerekkel büszkélkedhet a szállodalánc: Szucs Sándor, a galyatetoi Grandhotel Galya séfje aranyérmet, míg Veress Ferenc, a lillafüredi Hotel Palota munkatársa ezüstérmet szerzett.
A Hunguest lánc másik csapata összetett bronzéremmel tért haza a megméretésrol. A csapat tagjai: Németh Péter (Hotel Béke), Horváth Zsolt (Hotel Répce Gold), Kundla Zoltán (Hotel Helios), Mayer Tibor (Hotel Pelion).
Veress Ferenc az artisztika kategóriában is kiállította három alkotását, amelyeket a zsuri egy ezüst- és két bronzéremmel díjazott.
Az 1978 óta négyévenként megrendezett világbajnokságról - amelyet a világ egyik legjelentosebb gasztronómiai eseményeként tartanak számon - 20 éve nem tért haza magyar csapat aranyéremmel. A mezony erosségét jelzi, hogy idén is öt kontinens közel ezer szakácsa versengett az érmekért - áll a közleményben.