Katalónia büszkesége

2007.03.19. 14:14

Mivel menjünk?

Barcelonába a magyar nemzeti légitársaság járatain kívül a Wizz Air, a Sky Europe és a Smart Wings gépeivel is eljuthatunk átszállás nélkül. A Malév és a Sky Europe közvetlenül a katalán fővárosban száll le, míg a Wizz Air és a Smart Wings a várostól északra, kb. 60 kilométerre lévő Gironába viszi utasait. Gironából busszal, vagy vonattal juthatunk el Barcelonáig, de akár autót is bérelhetünk, amelyet a repülőtéren vehetünk át. A távolsági buszjegy ára 17-18 euró körül van. A Wizz Air barcelonai járata idén május 29-én indul először, míg a többi említett társaság járataira bármilyen időpontban lehet jegyet vásárolni.

A barcelonai repülőtérről busz és vonatjáratok visznek a városba, a Plaza de Catalunyára közlekedő Aerobusra 3,45 euróért válthatunk jegyet, a vonatjegyért pedig 2,20 eurót kell fizetnünk. A Plaza de Catalunyára 13 euróba kerül a reptéri taxi.

Hol aludjunk?

Barcelonában bármilyen kategóriában könnyű szállást találni, az önellátással kivehető apartmanoktól kezdve az ötcsillagos luxushotelekig. Egy többágyas hostel-szobában reggelivel már 76 euróért megúszható egy négy éjszakás kirándulás Pünkösd idején. Aki kicsit nagyobb luxusra vágyik egy háromcsillagos városi szállodában 450-520 euró körüli összegre készüljön két személyre reggelivel. Kétcsillagos egységeket kis szerencsével 400 euró alatti összegért is foglalhatunk, természetesen, ha időben kezdjük a szervezést.

Mikor menjünk?

Barcelonában a mediterrán éghajlat a jellemző, ami enyhe telekkel és forró nyarakkal jár. Éppen ezért az utazásra a tavaszi hónapok, április, május és június eleje, valamint szeptember a legalkalmasabbak. Júliusban és augusztusban a hőmérséklet kifejezetten forró, elérheti a 35-27 fokot is.

Városi közlekedés

Barcelonában kitűnő busz és jól használható metróhálózat áll a turisták rendelkezésére. Többnapos tartózkodás esetére érdemes kombinált bérletet vásárolnunk, amellyel az összes városi közlekedési eszközt igénybe vehetjük. A bérleteket attól függően válasszuk ki, hogy a hat közlekedési zónából hányat szeretnénk igénybe venni. Az egynapos, mind a hat zónára érvényes jegy ára 15 euró. Létezik 10 utazásra szóló bérlet is, a hatzónás tikett ára 29,90 euró.

Barcelona egyik népszerű attrakciója a Turista Busz, amely meghatározott útvonalon közlekedik. Előnye, hogy bármelyik megállónál leszállhatunk róla, s a látványosság, múzeum, templom megtekintése után a következő buszra felszállva folytathatjuk az utunkat. A jegyet korlátlan alkalommal felhasználhatjuk 2 napon belül. A buszokon kapható jegy ára felnőttek részére 23, gyerekeknek 15 euróba kerül.

Előző
Következő