Bécsi bázisrepteret nyitott a Sky Europe

2007.03.26. 12:21

A fapados SkyEurope Airlines megnyitotta legújabb bázisát Bécsben, a schwechati nemzetközi repülőtéren. Vasárnaptól - március 25-től - a társaság 16 európai útvonalon üzemelteti közvetlen járatait Bécsből.

A SkyEurope összeköttetést kínál Bécsből a legkedveltebb célállomások felé Amszterdamba, Brüsszelbe, Párizsba, Barcelonába, Nizzába, Szófiába, Bukarestbe és Velencébe. A 16 új, közvetlen céliránnyal, a célállomások számát tekintve a SkyEurope a második legnagyobb légitársaság Schwechaton. A pozsonyi mellett a bécsi bázis megnyitásával a SkyEurope erősítette pozícióját a térségben.

A SkyEurope Airlines légitársaság 2001. szeptemberben alakult. Pozsonyi, budapesti, krakkói, varsói prágai és bácsi bázisával a SkyEurope Közép- és Kelet-Európa vezető alacsony költségekkel üzemelő légitársasága, összesen mintegy 3 millió utast szállított tavaly. A légitársaság összesen 100 útvonalon, 42 célállomásra, 19 európai országba repül 14 Boeing -737-esből álló flottájával. A SkyEurope több mint 850 főt foglalkoztat és 2005. szeptember 27. óta a légitársaságot nyilvánosan jegyzik a varsói és bécsi tőzsdéken.