Mindenki Bulgáriába vágyik

2007.05.31. 17:13

Bulgária az európai turisták harmadik legkedveltebb utazási célpontjává vált Görögország és Tunézia után - írja a TravelWireNews.

Az idei év egyik nyári slágercélpontja lehet az egykoron a keleti blokk legkedveltebb nyaralóhelyének számító Bulgária. Az idei főszezon előtt az országba utakat szervező utazási irodák 12 százalékos növekedést prognosztizálnak a turisták számában. Különösen kedvező tendencia, hogy a külföldiek 60 százaléka valamely Európai Uniós tagállamból érkezik.

Bulgária az elmúlt néhány évben hatalmas turisztikai fejlődésen ment keresztül, s elsősorban a korábban hiányzó luxusszállodák megjelenése okozta a látványos fellendülést. Szakértők szerint az ellenőrizetlen építkezési hullám egy idő után el is riaszthatja a külföldi vendégeket, ezért sürgős szabályozásra van szükség ezen a területen.

A bulgáriai utazási irodák szövetségének elnöke arra figyelmeztet, hogy egyetlen apróbb hiba is elegendő lehet ahhoz, hogy a nehezen megszerzett népszerűséget rövid idő alatt elveszítse az ország.