Budapesti veszélyekre figyelmeztetik a turistákat

2007.06.01. 11:18

A budapesti Brit Nagykövetség és a főváros turisztikai promóciójáért felelős BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ajánlásokat fogalmazott meg a Budapestre látogató brit turisták kényelme érdekében. Ezekben a turistákra leselkedő veszélyeket gyűjtötték össze - közölte a turisztikai szervezet pénteken.

A közlemény szerint az ajánlások nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a Nagy-Britanniából érkező turisták gond nélkül élvezhessék pihenésüket a magyar fővárosban.

Az egyeztetés során külön-külön meghatározták azon területeket, amelyek a Budapestre érkező britek számára nehézséget okozhatnak, így például a budapesti tömegközlekedés sajátosságai, a valutaváltás, az elvesztett útlevél illetve poggyász ügyintézés, az utazás taxival, az éjszakai szórakozóhelyek kiválasztása.

Az ezekből eredő esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében a BTH kiemelten kezeli az utazók alapos tájékoztatását. Így Budapest hivatalos turisztikai honlapján, a www.budapestinfo.hu című oldalon, a Budapest Guide című kiadványban, valamint az 5 nyelvű Tájékozottan Budapesten című kiadvány hamarosan megújuló verziójában is fokozottan felhívja a figyelmet a problémás témákra, és hasznos tanácsokkal, telefonszámokkal, szolgáltatói listákkal segíti a brit látogatók eligazodását.

Tavaly egyébként a Budapestre érkezett 239 685 brit turista összesen 634x170 vendégéjszakát töltött a különböző kereskedelmi szálláshelyeken.