Körbegyalogolják a Földet a békéért

2007.06.05. 17:15

Elkészült a három palicsi fiatal - Ivanics Ferenc, testvére István és barátjuk Svertel Denis - által tervezett földkörüli gyalogtúra magyarországi útiterve; a fiúk tizenkét nap alatt vágnak keresztül az országon Röszkétől Sopronig.

A három fiatal - akik július 15-én gyalog indul neki a 35 ezer kilométeres világkörüli útnak a béke üzenetével - vár minden küldetésükkel egyetértő önkéntest, hogy akár csak egy rövid szakaszon is együtt sétáljon, biciklizzen velük, ezzel is kifejezve szolidaritását az akció iránt.

A túra a fiatalok lakóhelyéről, a fürdőjéről híres vajdasági Palicsról indul. A fiúk első nap Szegedig gyalogolnak, ahol este egy fergeteges bulival búcsúznak el barátaiktól. Útjukat Hódmezővásárhely, Kiskunfélegyháza és Kecskemét irányába folytatják, és a tervek szerint július 21-re érnek a fővárosba. Ezt követően Tatabányát, Tatát, Komáromot és Győrt érintve a túra tizenkettedik napjára érkeznek Sopronba, ahol másnap átlépik az országhatárt, és Bécs felé folytatják útjukat.

A fiúk hároméves túrát nagyvárosok érintésével emberek között szeretnék megtenni a béke, a türelem, megértés és segítőkészség üzenetét hirdetve. Az osztrák főváros után Münchennek veszik az irányt, majd következik Párizs, Barcelona Európát pedig Gibraltárnál hagyják el. Afrikában Casablancába és Dakarba látogatnak el, majd hajóval átszelik az Atlanti-óceánt, s a túra Maimiban folytatódik. Az Egyesült Államok nyugati partját Los Angelesnél érik el, onnan irány Közép- majd Dél-Amerika. Limában újra hajóra szállnak, s meg sem állnak Sydney-ig. Ázsiában ellátogatnak Indiába, majd egy rövid tengeri utazást követően az Arab-félszigeten és Törökországon keresztül térnek vissza Európába.

KAPCSOLÓDÓ CIKK