Cseh Napok a Budapesti Nagyvásárcsarnokban címmel Csehország sokszínűségét, idegenforgalmi látványosságait, kulturális emlékeit, élelmiszergazdaságát, művészetét mutatják be csütörtöktől szombatig Budapesten a Vámház körúti vásárcsarnokban.

A vásárlókat és a nézelődőket a csarnokban cseh népi zene fogadja, a Svejk Band szolgáltatja a muzsikát a turisztikai, élelmiszeripari és kézműves-bemutatóhoz. A főutcán végig kis asztaloknál utazási irodák prospektusai, cseh üvegművészeti tárgyak, gyöngykaláris készítő és ékszerész kínálja portékáit.

A legtöbb ember a Beszkidek hegységben, kézzel készült sajtkülönlegességek pavilonjánál és a cseh étel- és üdítőital kóstolónál volt. Az érdeklődő találhat fűszereket, arc- és testápoló krémeket, vehet cseh zoknit és hátizsákot is.

A legnagyobb választék a gyönyörű, színes, Prágát és egész Csehországot bemutató kiadványokból, térképekből van. A budapesti Cseh Idegenforgalmi Hivatal - a vásárcsarnoki rendezvény szervezője - magyar nyelvű prospektusa a híres fürdővárosokkal, mint például Karlovy Vary, Mariánské Lázné és az UNESCO Világörökségi listáján szereplő 12 nevezetességgel, köztük Prága Óvárosával, Telc, Litomysl kastélyával, a Cseh-Morva dombság tövében, a Jihlava folyó két partján fekvő Trebíc városkával ismertet meg.

Az ezeréves Trebíc nevezetessége a Szent Prokop bazilika a XIII. századból, és a gyönyörűen rendbe hozott XVII. századi zsidónegyed, amely 123 házával egyedülálló látványosság Európában.