Szállodai szoba szépségversenyt hirdetett a Turizmus Kft. és a Magyar Szállodaszövetség. A tavaly útjára indított kezdeményezés azonnal nagy visszhangot váltott ki: tavaly 20 ezren szavaztak az általuk legmutatósabbnak ítélt szobákra az interneten.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is meghirdették e vetélkedést, amelyre három kategóriában jelentkezhetnek az érdeklődő szállodák. A háromcsillagosok az idén már önállóan mérethetik meg magukat.

A szállodák július 15-ig pályázhatnak. A vendégek szeptemberben szavazhatnak a pályázott szállodák szobáira. A szakmai zsűri véleménye és az internetes voksolók szavazatainak átlagolása után születik meg majd októberben a végeredmény - tudta meg az MTI munkatársa Szebeni Zsolttól, a Turizmus Kft. igazgatójától.

Tavaly az ötcsillagos épületek kategóriájában a New York Boscolo lett az első, míg az összevont három-négy csillagosok versenyében a tarcali Gróf Degenfeld Kastélyszálló győzött. Tavalyi 21 szálloda nevezett, az idén sokkal több hotel jelentkezését várják.