Biztonsági telefon turistáknak

Vágólapra másolva!
A Lengyel Idegenforgalmi Szervezet - együttműködve a lengyelországi országos főkapitánysággal - idén nyáron is működteti biztonsági telefonszámait. Ezeket feltárcsázva a külföldiek segítséget kaphatnak sürgős és rendkívüli esetekben.
Vágólapra másolva!

Az Arany Vonal száma: 0 800 200 300 - ez vonalas készülékről ingyenesen hívható. A Mobil Vonal száma a 0 608 599 999, ez fizetős és mobilról hívható szám. A számokat tárcsázva a külföldiek segítséget kaphatnak, a telefonkezelők szorosan együttműködnek az ottani rendőrség ügyeletesével.

A telefonkezelők, ha szükséges, megadják a rendőrség, a tűzoltóság, a mentőszolgálat, az autómentő és a turisztikai információs iroda telefonszámait. A biztonsági telefon nem helyettesíti a rendőrség, a tűzoltóság és a mentősök feladatkörét, és turisztikai információs vonalként sem működik.

Német, angol és orosz nyelvű telefonkezelők állnak naponta délelőtt 10 óra és este 10 óra között a külföldi turisták rendelkezésére - tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát Bakonyi Erika, a budapesti Lengyel Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet igazgatója.