Részeg turisták teszik tönkre Rómát

Vágólapra másolva!
A római hatóságok bejelentették, hogyha nem történik sürgős változás a külföldi vendégek viselkedésében, a részeg és vandál turisták valósággal elpusztítják az Örök Várost, ahogy azt a spanyol tengerparti települések többségével és a görög szigetekkel is tették.
Vágólapra másolva!

Róma belvárosa a turistaszezon kellős közepén megtelik külföldi turistákkal, akik többnyire a város ókori műemlékeire, múzeumaira és szobraira kíváncsiak, mikor azonban leszáll az éj, a külföldiek egy része őrjöngő részeg fenevadá változik.

Mariapia Garavaglia, a város alpolgármestere szerint a legtöbb baj az amerikai és az angol turistákkal van. A probléma annyira súlyos, hogy már a helyi lakosok életvitelére is negatív hatással van - véli az alpolgármester. Hasonló jelenségekkel küzdenek egyébként görögországi és spanyolországi üdülőhelyek is. A probléma gyökere mindenütt az, hogy az alkoholfogyasztás ilyen formája teljesen idegen a mediterrán országokban.

A féktelen ivászat idegesíti a helyi lakosokat, akik azt is sajnálatosnak tartják, hogy a régi épületekben egyre több kocsmát alakítanak ki a tulajdonosok, hogy kielégíthessék a turisták alkohol iránti vágyát.

Rómában egyébként évről-évre nő a turisták száma, s az idei évben mintegy 20 millió látogatóra számítanak. A Ciampino repülőtérre egyetlen nap 14 fapados járat érkezik egyedül az Egyesült Királyságból.

Az alpolgármester valósággal könyörgött a turistáknak, hogy változtassanak viselkedésükön, egyúttal megígérte, hogy több rendőr teljesít majd szolgálatot Rómában az éjszakai órákban. Az elmúlt hetekben egy ittas fiatalokból álló csoport megrongálta a 17. századi Barcaccia szökőkutat, egy részeg kolumbiai fiatal pedig autóval hajtott le a Spanyol-lépcsőn - írja a Travelwirenes.com.