Vágólapra másolva!
Spanyolország évről évre népszerűbb a magyar turisták körében, amit jól mutat, hogy minden eddiginél több charterjárat indul valamelyik híres üdülőhelyre. Közülük is a legtöbben a kanári-szigeteket és Mallorcát választják.
Vágólapra másolva!

Tenerife gyakran hallott/olvasott név az utazási irodák kínálatában. Az elmúlt években egyre többen utazunk a Kanári-szigetekre és mára talán a turisták is sokkal tudatosabbak, és felkészültebbek, mint korábban. Összeállításunkból még sikerülhet plusz információkat is szerezni árakról, szokásokról.

Tenerife a Kanári szigetek hét szigetecskéjének tagja, Afrika, pontosabban Marokkó partjaitól 125-200 km-re az Atlanti-óceán "közepén".

Valamennyi sziget (Gomera, La Palma, Lanzarote, Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife) az Atlanti-óceán és az afrikai kontinens talapzatának ütközésénél keletkezett, így erős vulkanikus múltra tekinthetnek vissza. Tenerifén található Pico de Teide tűzhányó valamikor 1790-es évek végén tört ki utoljára. A mérések szerinti 3718 méteres csúcsa Spanyolország legmagasabb pontja, amely állandó iránymutató és biztos pont a tengerészek számára is. A kitörésekből visszamaradt vulkanikus talaj, és az éghajlat különösen kedvez a szőlőtermesztésnek, így Kanári-szigeteken több ültetvény is burjánzik. Tenerife-ét San Fransiscóhoz hasonlóan az örök tavasz városának is hívják.

Tenerife partjainak hosszúságához képest kevés homokos szakaszt találunk itt. Ezeken a részeken szabadstrandokat alakítottak ki, melyek bármikor igénybe vehetőek. A felállított napágyak és napernyők darabjáért viszont 3-4 Eurót kell fizetni, függetlenül attól, hogy mennyi időre kívánjuk bérelni.

Szállás

Los Cristianos ideális hely, ha apartmant akarunk bérelni. A parthoz közeli házakban egy 1 hálószobás négyfős apartman 58 Euró / nap, 2 hálószobás két fürdőszobás apartman Euró / nap áron mozognak. Catalonia Oro Nero egy másik javasolt háromcsillagos szálláshely, az Americas de Arona strandon, ahol már 16 ezer forintért megszállhatunk.

Repülőjegy

Budapesti indulással 80-150 ezer forint plusz 30-50 ezer forint illeték összegért juthatunk el. Egyes esetekben, dátumtól függően bécsi indulással, valamivel olcsóbban megúszhatjuk az utat. Szintén olcsóbb megoldás, ha csomagot foglalunk, azaz a repülőjegy mellé szállást is kérünk.

Közlekedés, látnivalók

A legújabb tenerifei program az autós kirándulás, amely családiasabb hangulatú kötetlenebb barangolás, előnye, hogy a csoport vezetője magyarul beszél, ismeri a járást, és rengeteg időt spórolunk meg, amit egyébként térképbogarászással töltenénk. A kirándulás általában reggel 9 órakor kezdődik és 18 óra körül ér véget, de természetesen figyelembe vesznek egyedi igényeket is. Az autós kirándulás ára: 85 Euró. A kirándulás mindig a vendégek által bérelt és vezetett autóval történik.


Gran Canaria: a másik sziget

A programok között érdekes lehet a buszos szigetkirándulás is, vagy a középkori lovagi torna illetve az Octopus vízi paradicsom. Ez utóbbiba egy ingyenes busz egészen a vidámpark bejáratáig szállítja a turistákat, ahol hatalmas csúszdák, és delfin show várja őket.

A Las Aguilas Parkhoz szintén ingyenes busz szállítja az érdeklődőket, a hét minden napján több alkalommal. Az igazi őserdőre emlékeztető parkban a buja növényzet és a hatalmas fák között szabadon élő állatok veszik körül a látogatót. Madárles, krokodiletetés, vagy játék majmokkal általában a gyerekek kedvencei, de a felnőttek is kiélhetik magukat egy erő és bátorságpróba erejéig, a kötél és nyári bob pályán.

Fiatalok és idősebbek egyaránt látogatják a Pasion Espanola elnevezésű fergeteges spanyol flamenco táncestet, ami szintén nagyszerű programnak bizonyul.

Árak

Három perces magyarországi telefonbeszélgetés érmés telefonfülkéből: 1,00 Euró
Baleset esetén mentőautós szállítás: 60 Euró
Orvosi kiszállás: 80-100 Euró
Mozijegy: 6 Euró
Aszpirin: 2,70 Euró
1 kg. alma 0,74 Euró
Sör: 0,65-1,00 Euró