Vágólapra másolva!
A magyarok újra felfedezték a Balatont, minden várakozást felülmúló eredményt hozott az üdülőrégió első hét havi idegenforgalmi gyorsmérlege - számolt be a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottságnak (BRIB) a kereskedelmi szálláshelyek visszajelzései alapján készített legfrissebb felméréséről Rosta Sándor, a szervezet elnöke pénteken egy halászati szakmai tanácskozáson.
Vágólapra másolva!

A BRIB adatgyűjtése szerint az első hét hónapban elmúlt évhez képest 17,7 százalékkal nőtt a hazai és 8,7 százalékkal a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma a legkeresettebb tóparti övezetben. A teljes balatoni régió 164 településén a magyar vendégek 16 százalékkal több, míg a külföldiek 2,2 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek el.

Rosta Sándor szerint ezek a számok a kedvező időjárás hatása mellett azt is bizonyítják, hogy megtörtént egyfajta váltás az üdülőrégióban, amit nívós programok és színvonalas szolgáltatások kínálatának gyarapodása jellemez. Az idei év a már-már eltemetett balatoni fizető vendéglátásnak is fellendülést hozott, a színvonalasabb magán szálláshelyek is megteltek vendégekkel - mondta a szakember.