Zarándok-légitársaságot indít a Vatikán

Vágólapra másolva!
A Vatikán által hivatalosan is jóváhagyott charter-légitársaság kezdi meg működését hamarosan. A cég katolikus zarándokokat szállítana a világ leghíresebb zarándokhelyeire - írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

Keresem az arcod, Uram! Ez a "reklámszlogenje" az újonnan induló Mistral Air nevű charter légitársaságnak, amely a világ leghíresebb katolikus zarándokhelyeire szállítja majd az érdeklődőket. A cég segítségével a zarándokok olyan szent helyekre juthatnak el, mint a portugáliai Fatima, vagy a mexikói Guadalupe.

Cesare Atuire atya, a Vatikán zarándoklat-ügyi irodája, az Opera Romana Pellegrinaggi vezetője az olasz La Repubblica című napilapnak elmondta, hogy a légitársaságot a zarándokutak iránti megnőtt igények miatt hívták életre.

A lap szerint a légitársaságot az olasz posta üzemelteti majd és a már említett szlogent is felfestik a repülőgépekre. Az első járat még augusztusban felszáll és úticélja a franciaországi Lourdes lesz. Az első utasok egy külön ajándékot is kapnak: az idegenvezető Camillo Ruini bíboros lesz - írja az ABC News.