A Malév is átvizsgálja Boeing 737-eseit

Vágólapra másolva!
A kínai Boeing 737-es balesetét követően a Malév is átvizsgálja 18 ilyen típusú repülőgépét, az ellenőrzések várhatóan a következő két hétben megtörténnek.
Vágólapra másolva!

China Airlines kínai légitársaság egyik utasszállító repülőgépe Japán egyik déli szigetének repülőterén gyulladt ki és robbant fel augusztus 20-án, a lángokat sikerült megfékezni, senki sem szenvedett sérülést. Az Egyesült Államok Légügyi Hatósága, a Federal Aviation Administration (FAA) elrendelte, hogy a légitársaságok vizsgáltassák át újabb Boeing 737-eseik áramlásterelő lapjait, miután kiderült, hogy ennek egy laza alkatrésze okozta a China Airlines 737-esének tüzét.

Németh Krisztina, a Malév kommunikációs igazgatója a távirati irodának kedden elmondta, hogy az eset kivizsgálása során tapasztaltakról, az elsődleges eredményekről, valamint a javasolt ellenőrzésekről a Boeing gyár augusztus 25-én tájékoztatta valamennyi B737NG típust üzemeltető társaságot, így a Malévet is. Ezzel egy időben az FAA is kiadott egy légialkalmassági direktívát, amelyet a Malév is kötelező érvényűnek tekint, és ami alapján a szükséges ellenőrzéseket a flotta valamennyi B737NG repülőgépén haladéktalanul - az előírt 24 napos intervallumon belül - végrehajtja.

Hozzátette, hogy az USA-ban a hatóság direktívája az amerikai lajstromjelű gépekre kötelező jellegű, a nemzetközi légitársasági gyakorlatban pedig a légitársaságok a repülőgépgyártó országának hivatalos állami hatósági utasításait automatikusan kötelező érvényűként fogadják el.

Az ellenőrzéseket az orrsegédszárny sín rögzítésén kell végrehajtani. A 18 gép vizsgálata összesen 8 munkaórát vesz igénybe, költsége így elhanyagolható. Németh Krisztina hangsúlyozta, hogy az ellenőrzés a menetrendet nem befolyásolja, a gépek biztonságosak, így az ellenőrzés ideje alatt is közlekednek.