Új fapadosok jöhetnek Sármellékre

Vágólapra másolva!
Télen is repül a Ryanair Sármellékről Londonba, tavasszal pedig az íreken kívül másfapadosok is indítanak járatot a Balatonhoz, ahol két és fél millió euróból elkészült az ország első légi szállítmányozási bázisa - közölte a távirati irodával a FlyBalaton értékesítési és marketing igazgatója.
Vágólapra másolva!

Palkó Lajos arról számolt be, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégsem szünetelteti a téli menetrendben Sármellék és London közötti járatait a Ryanair. Október végétől, a téli menetrendi szezonban is hetente háromszor repülnek az ír fapados gépei a Balatonról London Stansted repülőterére. A Ryanair másik, Frankfurt-Hahnba közlekedő sármelléki járatát télen szünetelteti ugyan, de tavasszal újra elindítja.

A tavaszi menetrendi időszakban a sármelléki repülőtérre az ír fapados az eddigieken kívül más útirányokba is indít gépet, valamint újabb fapados társaságok megjelenésére van esély - mondta el Palkó Lajos. Skandináviából legalább egy, de inkább két menetrend szerinti járat indítása várható, és további nyugat-európai városokkal is tervez légi összeköttetést a FlyBalaton.

Sármelléken a tavalyi közel 70 ezer után az idén már 120 ezer utazóra számítanak, 2008-ra azonban 200 ezer utassal számol a reptér üzemeltetője. Az értékesítési igazgató hozzátette: a repülőtéren megforduló utasoknak mintegy 70 százaléka külföldi. London-Stansted és Frankfurt-Hahn mellett jelenleg Kölnbe, Berlinbe, Hamburgba, Düsseldorfba, Stuttgartba és Zürichbe közlekednek menetrend szerinti gépek.

Palkó Lajos a távirati irodának elmondta: ajánlatot tettek a Budapestről éppen most kivonuló Sky Europe vezetőinek, így tavasszal akár vissza is térhet a légitársaság a magyar piacra, sármelléki leszállóhellyel. A budapesti repülőtéri díjakkal szemben ugyanis igencsak versenyképes a balatoni árajánlat.

Nemcsak az utasforgalomban, de a teherszállítás terén is jelentős bővülés indult a FlyBalaton repülőtéren. Szeptember 3-a óta a DHL Express üzemeltetésében heti öt alkalommal indul a nyugat-balatoni légikikötőből egy Antonov-26-os szállítógép - tájékoztatott Palkó Lajos.

A reptér üzemeltetője két és fél millió eurós beruházással hozta létre és szerelte fel Magyarország első, kifejezetten légi szállítmányozásra kialakított épületét és logisztikai bázisát. Ezt a DHL bérli és üzemelteti, új lehetőséget kínálva a nyugat-dunántúli cégeknek és magánszemélyeknek az eddiginél még gyorsabb csomagszállításban.