Irodai szolgáltatás repülés közben

Vágólapra másolva!
A Singapore Airlines az új B777-300ER fedélzetén teljes irodai szolgáltatást nyújt az utasoknak. De ugyanezek a berendezések a hamarosan induló Airbus A380-ason is megtalálhatók majd.
Vágólapra másolva!

A KrisWorld fedélzeti szórakoztatórendszer keretében mostantól az irodai eszközök teljes tárházát, azaz táblázatkezelő, prezentációs és szövegszerkesztő programot biztosítanak a Singapore Ailines járatain az utasoknak. A Sun Microsystems StarOffice platformján alapuló program a legtöbb általánosan használt fájlformátumot támogatja. Az utasok adatbiztonságának érdekében az ideiglenesen tárolt adatokat minden egyes repülőút végén törlik.

A felhasználók saját dokumentumaikat vagy az elkészített állományokat USB-háttértárról olvashatják be, vagy arra menthetik el. Az USB-csatlakozó az ülések háttámláján, a képernyők mellett található, az utasoknak ide kell csatlakoztatniuk USB-billentyűzetüket és egerüket, ha a szoftvert használni szeretnék. Az irodai alkalmazásokat a Singapore Airlines a turistaosztályon utazók számára is hozzáférhetővé teszi.

Az első és a businessosztályon utazók kényelmét új, extra széles, vízszintessé alakítható ülések is szolgálják. További újdonság, hogy az első osztály utasai megválaszthatják az étkezésük időpontját.

A fenti alkalmazások a Singapore Airlines Boeing 777-300ER gépe tavaly decemberben állt szolgálatba a Szingapúr-Párizs útvonalon, a légitársaság azonban folyamatosan bővíti flottáját, így hamarosan a zürichi, szöuli, milánói, barcelonai, hongkongi és San Franciscó-i járatokon is ugyanilyen gépek üzemelnek fedélzetükön többek között a Sun Microsystems irodai szoftverével. Maga az irodai szoftver egyébként a gépen található Linux szerveren fut, az utasok terminálon keresztül férhetnek hozzá.

A bevált KrisWorld-ön fedélzeti szórakoztató rendszeren keresztül emellett több mint 100 film, 150 tévéműsor, 650 audio CD és 90 videojáték is elérhető. A turisták továbbá olvashatnak turistainformációkat az adott célállomásról, és gyors nyelvi ismeretekre is szert tehetnek.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a tavaly megszüntetett fedélzeti wireless Internet-hozzáférést tervezi-e a társaság újra beindítani.