Ausztriai túrafalvak: 48 régió nyári ajánlatai

2007.09.11. 17:33

Szelíd rétek, szirtek, kristálytiszta hegyi patakok és nyugalmas kisfalvak. Tirolt egyre többen keresik fel nyaranta is. Főleg azok térnek vissza, akiknek elege lett a semmittevős tengerparti nyaralásokból és a városlátogató vakációkat lecserélnék hegyi levegős nyugalomra.  Tirolban már elkezdődtek a nyári fesztiválok is így június elsejétől a kézműves piac, majd 23-tól Midsummer Celebration, azt követően pedig a völgyfesztivált tűzik műsorra melynek központja idén Oberau lesz.

Tirol lenyűgöző hegyi világa különféle sport és kaland lehetőségeket kínál, de megfelelő környezetet, biztosít egy csendes, spirituális elmélkedés számára télen és nyáron egyaránt. Például a tiroli magas Alpok láncai között megbúvó Wildschönau völgyében található négy apró falvacska csábításának kevés turista tud ellenállni
Niederau, Oberau, Auffach és Thierbach már május közepétől a turizmus szolgálatába állt. 

Wildschönau völgyében 378 kilométernyi túraútvonal várja a kirándulókat, akik 800-2300 méteres magasságokig túrázhatnak. Az ajándék és az őstermelők piaca már májusban megnyitott és egészen októberig folyamatosan kínálja a kiváló házi készítésű tejtermékeket és füstölt szárazkolbászokat.

A másik kedvelt túravidék, a Tirol keleti csücskében található Zillertal. Ez a völgy ma a világ legaktívabb túravölgyének hírében áll. A túrázás hagyományait Peter Habeler aki itt született (Mayrnhofen) és Reinhold Messner alpinisták nevéhez kötik, akik az elsőként mászták meg a Mount Everest-et oxigénpalack nélkül.

A két kiváló sportember ösztönzésére igen magas színvonalon oktatják a hegymászást, és filozofikus mélységekig elemzik a természet és az ember kapcsolatát. Visszatérő turisták szerint amit itt találnak, az több, mint wellness, több mint aktív  pihenés, és több mint kikapcsolódás.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK