Ibis szálloda nyílt Győrött

Vágólapra másolva!
Háromcsillagos Ibis szálloda nyílt Győrött, a 96 szobás hotelben hét közben  elsősorban üzletemberekre, a háromnapos hétvégeken turistákra számítanak - mondta Bruno Coudry, az Accor-csoport regionális vezérigazgatója  a szerdai megnyitó alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Az 1,3 milliárd forintos beruházás az Accor finanszírozásában, az Európai Unió regionális fejlesztési operatív program társfinanszírozásában valósult meg. Uniós forrásból 250 millió forintot nyert a beruházó az invesztícióhoz. A szobák légkondicionáltak, parkettásak, a szálloda a nemdohányzók és a mozgáskorlátozottak részére speciális szobákat biztosít.

Kolber István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a turizmus fejlesztési lehetőségeiről szólt. Közlése szerint az Új Magyarország Fejlesztési Tervben 300 milliárd forintos uniós és hazai forrásból mintegy ezer milliárd forintos fejlesztés megvalósítására lesz esély. A beruházásokat, az ágazat bővítését a nemzeti turizmus fejlesztési stratégia alapozta meg - hangoztatta.

Az államtitkár kiemelte: a turizmus mintegy 400 ezer embernek ad munkát és kultúrát teremt.

Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke Győr turizmusfejlesztési törekvéseit méltatta. Kijelentette: Győrött az idén kétezerrel nőtt a vendégéjszakák száma. Az idegenforgalmi adót pedig teljes mértékben az ágazatba forgatja vissza az önkormányzat.

Borkai Zsolt polgármester a szállodai férőhelyek bővítésének fontosságát hangoztatta, mondván, a turizmus fejlesztéséhez nélkülözhetetlen az elégséges szállodai kapacitás.

Bruno Coudry a sajtótájékoztatón kijelentette: céljuk megbízható szolgáltatást nyújtani a vendégeknek jó áron. Közlése szerint az Ibis mintegy 760 szállodával van jelen 37 országban világszerte. A legnagyobb expanziót Kínában tervezik, ahol a következő öt-hat évben mintegy ezerre kívánják emelni a jelenleg 30 hotelből álló Ibis-láncot. Emellett komoly fejlesztéseket terveznek Indiában és Brazíliában.

Az idén 20 szállodát nyitnak Európában, egyebek között Franciaországban, Olaszországban, Oroszországban, Svédországban és Törökországban.

A regionális vezérigazgató hangsúlyozta: a minőséget egyebek között az Ibis szállodák 15 perces garanciája biztosítja. Ez azt jelenti, hogy a szálloda munkatársai a vendégek hotellel kapcsolatos problémáira maximum 15 perc alatt megoldást találnak.