A BBC megvette a Lonely Planetet

Vágólapra másolva!
A BBC Worldwide mintegy 350 millió fonttért megvásárolta a leghíresebb útikönyvsorozat kiadóját, a Lonely Planet-et. A céget franchise rendszerben szeretnék működtetni új tulajdonosai világszerte -írja a Breakingtravelnews.com.
Vágólapra másolva!

A kultikus kiadócéget Tony és Maureen alapította 1972-ben, mikor egy Volkswagen mikrobusszal Londonból egészen Ausztráliáig utaztak, s utazásukról könyvet adtak ki, amelyben hasznos és praktikus tanácsokkal látták el a későbbi utazókat. Az első könyv mára több kiadást is megért és tartalma folyamatosan bővül. A Lonely Planet három évtized alatt minden utazó bibliájává vált, egy magára valamit is adó turista útra sem kel nélküle.

Az alapítók az értékesítés után is megtartanak egy 25 százalékos részvénycsomagot a vállalatból, a cég központja továbbra is Melbourne-ben marad, s az ügyvezető igazgató személye és a menedzsment tagjainak névsora sem változik. A cég új többségi tulajdonosai franchise rendszerben működtetnék tovább a vállalkozást és elsősorban a Lonely Planet elektronikus médiabeli megjelenését erősítenék. A Lonely Planet útikönyvek mellett a cég honlapja is népszerű, naponta átlagosan 4 millióan keresik fel.