Új skandináv járatok Budapestre

2007.10.08. 10:26

Egy norvég és egy dán légitársaság döntött budapesti járatainak bővítése mellett: a Sterling, dániai székhelyű fapados légitársaság plusz egy napi járatot indít, míg a Norwegian Airlines 2008 februárjában megnyíló új bázisáról közlekedtet Budapestre repülőgépeket - közölte a Magyar Turizmus Zrt. A távirati irodával.

A Sterling október 7.-től heti három helyett négy járatot üzemeltet Koppenhága és Budapest között. Az új járat vasárnaponként közlekedik a dán és magyar főváros között, az eddigi hétfői, keddi és pénteki járatok mellett.

A Norwegian Airlines a Flynordic 2007-es megvásárlását követően Észak-Európa legnagyobb légitársasága az Oslo-tól délre található Rygge repülőtérről 2008. február 14-én indítja el első menetrendszerinti járatát. Az első ütemben 14 városba indulnak járatok, amelyek között a magyar főváros is szerepel. Budapestre csütörtökön és vasárnap közlekednek majd a Norwegian gépei.

Eddig is a Norwegian biztosított közvetlen összeköttetést Norvégia és Budapest között, azonban az új bázis az Oslo-tól délre eső norvég és nyugat-svéd területek számára is közvetlen összeköttetést biztosít az európai úticélokhoz - derül ki a közleményből.