Dubailand: épül a világ legnagyobb témaparkja

Vágólapra másolva!
Dubailand az Emirátus legújabb gigaberuházása egészen biztos, hogy méretben és szolgáltatásban lekörözi a világ ismert turistacsalogató vidámparkjait. Disneyland eltörpül.
Vágólapra másolva!

Dubailand városnegyedet néhány perces autóútra találhatjuk a tengerparttól, a híres pálmasziget lakóparktól és a város nemzetközi repterétől is. A közel 300 millió négyzetméteres komplexum annyiban hasonlít kaliforniai és floridai "testvéréhez", hogy a turistáknak készül, de abban különbözik, hogy kínálata nem egy, hanem sok száz téma köré csoportosul. Sőt állandó lakosai is lesznek. Helyet kap tehát a tudomány, a sport, a szórakoztatás, a művészet, a gasztronómia és néhány technikai sport is.

Forrás: [origo]
A készülő beruházás látványterve

2009-ig a Dubailand területén 55 szálloda, hét témapark, és egyebek mellett a világ legnagyobb bevásárlóközpontja a Mall of Arabia is megépül.

A turista negyedben egyszerre 2,5 millió ember érezheti magát otthon. A tervek szerint ugyanis alkalmazottakkal, vendégekkel, nyaralókkal, színház- és múzeumlátogatókkal, a szabadidő és oktatóprogramok résztvevőivel együtt körülbelül ennyien lakják majd a városrészt.

A legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a Snowdome iránt mutatkozik majd. A 200 méter átmérőjű és 70 méter magas üvegépületben műhóval vastagon borított lesiklópályák, sífutó pályák, hoki aréna és korcsolya ring valamint egy szálloda kápráztatja a sivatag közepén a téli sportok szerelmeseit.

Forrás: [origo]

Az Aqua Dunya (750 ezer m2) egy kisebb városrésznyi lakópark és szórakoztató negyed, melyre szintén nagy várakozással tekint az utazóközönség. A negyed középén található mesterséges kikötő vizén egy 400 szobás, szálloda ringatózik majd, melynek a tervezők tengerjáró vitorlás hajó külsőt álmodtak. Szintén ebbe a városrészben a parton épül az 1700 férőhelyes tengerparti szabadtéri színház is.

Dubailand-en lesz még lovas farm, Forma 1-es témapark 6 kilométeres versenypályával, Tiger Woods féle golfakadémia, az űrkutatási eredményeket mebutató látványos múzeum, valamint egy mesterséges vulkán.

Forrás: [origo]