Emelik az üzemanyagfelárat a légitársaságok

Vágólapra másolva!
A drágább üzemanyag miatt egyre több légitársaság emeli az üzemanyagfelárat. Legutóbb az Air France jelezte, hogy november 15-étől 2 euróval több lesz az üzemanyagfelár a rövid távú járatokon, és 10 euróval több a hosszú távú járatokon.
Vágólapra másolva!

Az Air France partnere, a holland KLM ugyanilyen mértékű emelést hajt végre: Európában 2 euróval 27 euróra, az interkontinentális járatokon 10 euróval 80 euróra növeli a felárat.

Ugyancsak november 15-étől emeli a felárat a British Airways: a hosszú távú járatokon 10-15 fonttal 48-58 fontra az időtartamtól függően, és 2 fonttal 10 fontra a rövid távú járatokon.

Korábban a Lufthansa jelezte, hogy november 14-étől az interkontinentális járatokon a felár 10 euróval 77 euróra emelkedik egy útra. Az emelés a rövid-és közép távú utakat nem érinti: a belföldi és az európai járatokon marad a 14 eurós felár.

A Lufthansa utoljára október 1-jén emelte meg a felárat, 5 euróval 67 euróra egy útra. A fapadosok sem maradnak ki a sorból, az Air Berlin 5-10 eurós emelést hajt végre a távolságtól függően, 28-70 euróra.